De kunst van stijlvol

De kunst van stijlvol

Droogbloemen kopen

Stijlvolle uitstraling

Door de groeiende technologie zijn er tegenwoordig hele mooie en stijlvolle arrangementen mogelijk. Het doel van mijn uitstapje naar Werkendam was om een eerbetoon te brengen aan de toef. De winkel was een leuke plek om te bezoeken. Het personeel was erg vriendelijk en behulpzaam. Het opmerkelijke in deze winkel was de enorme omvang van natuurlijk arrangement.

Het personeel was nieuwe droogbloemen aan het toevoegen aan hun toch al indrukwekkende voorraad. Ik was onder de indruk! Hoe meer ik rondkeek, hoe meer ik wist dat iets deze mensen aan het helpen was. Ze lijken geïnspireerd te zijn.

Verrassend genoeg was de regeling in de winkel heel eenvoudig

Ik vond het leuk, want er is heel weinig te doen in de winkel. Ik vond drie grote houten kisten achter in de winkel. De eerste twee waren heel eenvoudig, gewoon wat basisbakken met een groot hart erop (het duurt ongeveer 20 minuten om ze op te zetten en te gebruiken). De derde kist was het arrangement. Dit zijn grote dozen, elk met een groot hart erop. Het arrangement was erg stijf, bijna als karton. En verrassend genoeg waren verschillende van de hartvormige bakken leeg.

Vandaar dat ik erg nieuwsgierig werd. En na het bekijken van het arrangement voor de “dame” (ik dacht dat het een etalagepop was, maar dat was mijn gok van een leuke dame) besloot ik het patroon te doorbreken en de afzonderlijke hartendoosjes te bekijken.

De eerste doos (het grote hart) was inderdaad een arrangement. Deze bestond uit verschillende hartvormen die op elkaar gedrukt waren, een dicht web van knopen. Ik heb begrepen dat veel mensen het hartpatroon opbreken in meer dan één vorm om zo meer waar voor hun geld te krijgen.

De tweede doos had, ik maak geen grapje, vreselijk bloemige bloemblaadjes erop. Nu, deze was schaarser dan de eerste, de bloemblaadjes waren goed, alleen niet zo mooi. De winkel was namelijk gebouwd om goed te functioneren met sparrenhout en gemiddeld eikenhout, kleuren als goudsbloem, eikenhout, en hazelnoot waren beschikbaar.

De derde doos had, alweer, een bos bloemblaadjes, maar deze waren op een verbazende manier samengesteld uit kleinere bloemvormen. Veel mooier, de tussenruimte was veel gelijkmatiger, rondom de vorm van de bloemblaadjes die deze doos bood. Ik bedoel, voor mij zag dit eruit als een stel koffiebonen die samen gestampt werden.

En toen gingen we naar de magische vier. Dit was heel eenvoudig geschetst. In plaats van een bak was er een doos met vier flappen bovenaan en een grote midden flap, allemaal aan elkaar vastgemaakt. Onder de kleppen zaten kleinere klepjes, die degenen onder ons kennen die pakjes hebben gebruikt als kleuterkunstbenodigdheden.

Er leek geen einde aan deze doos te zijn. Ik bedoel, het kon gewoon doorgaan.

Ik gaf de eerste van de dozen een dutje; ze waren de hele dag droog en maandag aan de beurt. Ik heb het probleem verholpen door op de tweede doos te blazen, zodat het leek alsof ik ze net uit een zak op de bak had gelegd.

Tot mijn vreugde zag het arrangement er bij de derde poging net zo uit als toen ik ze voor het eerst uit de winkel meenam.

Lees meer:

Bloemist Werkendam 
Toef

 

blogadmin

Laat je bericht achter