Het ontwerpen van een mode-ontwerper

Het ontwerpen van een mode-ontwerper

Fashion designer Als mijn vader er nog was geweest, had hij me vast niet als zelfstandig mode-ontwerpster mijn eigen kleding laten ontwerpen en ik betwijfel of ik hem dat überhaupt zou hebben toegestaan, verboden. Hoewel ik geen formele ontwerpopleiding had genoten, had ik vrij open ideeën over mode en ik schetste ideeën en bracht die naar hem. Hij vroeg altijd hoe ik wilde dat mijn kleren eruit zouden zien en hoe ik dacht dat mijn garderobe eruit zou moeten zien. Hij was niet het type man dat zijn vrienden wilde laten zien dat hij een nieuw kapsel kreeg. Daarom waardeer ik mijn ontwerper en is hij het type man met wie ik graag had samengewerkt.

Een mode-ontwerper moet een scherp oog hebben voor kleur, lijn, stofkeuze, proportie en de schoonheid van details. Ze bestuderen deze dingen wanneer ze beginnen en het is echt fundamenteel bij het ontwerpen van een nieuwe collectie. Ik durf te wedden dat u bijvoorbeeld een idee had voor een jassencollectie, maar dat u niet het beeld had om het in beweging te zien komen. U moet een zeer goed inzicht hebben in uw markt, wat hun wensen zijn, waar ze bereid zijn voor te betalen en waar ze bereid zijn te besteden. Zij bestuderen uw markt tot in de kleinste details en wat u wenst is voor u het belangrijkst. Ontwikkel een werkrelatie met de winkeleigenaar zodat u beiden de jas kunt zien wanneer hij van de fabrikant komt en weet dat hij van de hoogste kwaliteit is. Door een werkrelatie met uw fabrikant te hebben, kunt u weten wanneer zijn jas is aangekomen en welke stappen er nodig zijn om de jas te maken.

Als modeontwerper werk je met veel verschillende mensen. Je werkt niet met slechts één afdeling binnen een bedrijf maar binnen een markt en je kledinglijn zien als slechts een collectie binnen die markt zegt veel. Het betekent dat je kleding vanaf het allereerste begin door veel mensen gezien zal worden. Hun aandacht zal zijn wat je creëert dus is het belangrijk om een interface te hebben die aan die behoefte voldoet. Tegelijkertijd moet je in staat zijn tot interactie en communicatie met je consumenten. De manier waarop je met je klanten communiceert is bepalend voor het succes van je kleding op de markt. Een modeontwerper moet een oog hebben voor esthetiek, maar hij moet ook weten hoe hij met mensen moet communiceren.

Modejongens moeten ook een goede degelijke technische know-how hebben. Tenzij uw baan niet vereist dat u zich op een bepaalde manier kleedt, is Fashion Designing een zeer uniek vakgebied. Dus zelfs als je geen modeontwerper van beroep bent, kun je je creativiteit inzetten. Wanneer u bijvoorbeeld samenwerkt met een grafisch ontwerper, zit u elk op een iets ander terrein; daarom kunt u tegengestelde ideeën hebben over wat al dan niet esthetisch verantwoord is. Om te slagen in Fashion Design moet je dus zowel een creatieve als een technische instelling hebben. Je zult verschillende denkwijzen moeten combineren om een uniek product te creëren.

En tenslotte, zelfs als je geen mode-ontwerper bent, kun je nog steeds kledingontwerper zijn, want kledingstukken zijn wat de mode-inkopers kopen. Je moet dus nog steeds weten hoe je alles moet doen, een passie hebben voor kleding en altijd op zoek zijn naar goede stukken om in je virtuele collectie op te nemen.

Lees meer:
freelance designer fashion
freelance modeontwerper

blogadmin

Laat je bericht achter