Schoonmaken

Schoonmaken

Ik nam beslissingen als huiseigenaar en ontwerper voor mezelf, het werd een levens veranderende beslissing; ik werd een opruimcoach. Ik heb de effecten gezien die deze markt op ons had, en we begonnen te merken dat we eigenlijk niet meer wilden schoonmaken. Er moest een gezonde manier zijn om dit spul gratis op te eten, zonder schuldgevoel, dus hoe pak je dat aan?

Het is een levensstijl of een verandering van levensstijl, je constant ontdoen van spullen en dan je uiterlijk veranderen als gevolg daarvan, dit is een moeilijke gewoonte om te doorbreken en de meesten van ons zijn zich er niet van bewust. Meestal begin je met één kamer of één kast; voorbeelden zijn een waskamer, badkamer, woonkamer of een heel huis vol met spullen. Dus iemand zit in een kamer en voor de ogen van iemand ziet hij een wirwar van spullen die daar niet thuishoren. De keuze om één kamer in te richten, is bijzonder en zet een toon alvorens aan de rest van het huis te beginnen, zoals het gebruik van kleur of meubilair om het gevoel van een resortambiance te creëren.

Er wordt sterk beweerd dat door het wegdoen van 800 items, de kamer waarin je je bevindt direct lichter en luchtiger zal worden, maar dat door het schoonhouden van deze items alleen maar een meer overdreven verlichtende sfeer zou worden gecreëerd, waarvan ontwerpers en individuen vinden dat het de indruk geeft van een overvolle kamer. Deze items kunnen alles zijn dat fysiek smerig is zoals kleren, tassen, kussens, brillen die Mag afgeschreven items zijn, boeken, tijdschriften, tassen en spullen uit de garage, zodat elke vorm van opeenstapeling die er hangt weg is.

De kamer moet worden georganiseerd door elk voorwerp in de kamer één voor één door te nemen en alles te verwijderen wat niet in de kamer thuishoort of ongebruikt is. Sprekend in termen van een wasruimte, het ruïneren van elk ding dat niet geschikt is voor de kamer, defecte apparaten, vodden, of schoenen die niet meer in de mode zijn, zijn uitstekende kandidaten voor de prullenbak en alle tijdschriften die je misschien nog hebt zijn materialen die nu naar de recycling kunnen gaan. Een Franse landelijke woonkamer is een prima plek om te beginnen. Alles uit uw kast moet op de juiste plaats worden gelegd, wat in de kast ligt kan op een mand worden gelegd en in de slaapkamer worden bewaard. Het is tenslotte vanuit de slaapkamer dat we naar buiten treden en ons aan de wereld presenteren.

Nadat je de spullen in elke kast hebt uitgezocht, is het tijd voor een koude opslag. Het openen van die lades en je ontdoen van de inhoud ervan kan je het ultieme gevoel van vrijheid en bevrijdende gedachten geven. Doe dit één kamer per keer totdat je de inrichting van het hele huis hebt voltooid.

Het hebben van een georganiseerd huis is zeer zinvol en uiteindelijk kan het je leven drastisch veranderen. Overigens hebben we deze stijl voor ons huis (les disethyst) daadwerkelijk getest, en we wachten tot het nieuwe jaar om de proef op de som te nemen. We willen zien wat de effecten van de filosofie zijn in ons leven in het nieuwe jaar.

Lees meer:
Professional organizer
Hulp bij verhuizen

blogadmin

Laat je bericht achter